Holtus AssurantiŽn & Financieel Advies BV

Default

Poliswijzigingen

Wat kunt U doen bij voertuigwijziging

Heeft U een andere auto, motor of bromfiets aangeschaft, dan kunt U dat op een aantal verschillende manieren aan ons doorgeven.

» Tijdens kantooruren kunt U bellen of langs komen. 
» Door het antwoordapparaat in te spreken.
» Via een mail naar ons emailadres.
» Per fax. 

Wat voor een gegevens heeft de verzekeringsmaatschappij nodig?

De verzekeringsmaatschappij vraagt altijd om het kenteken met de meldcode. Deze code staat op het kentekenbewijs (deel I b) dat U van het postkantoor heeft ontvangen bij de overschrijving. Daarnaast is het belangrijk hoe U het voertuig wil verzekeren.
Voor een volledig casco (All Risk) dekking is het belangrijk wat de nieuwwaarde is en of er accessoires meeverzekerd moeten worden.
Voor een beperkt casco (Mini Casco) dekking hebben wij de dag- of aanschafwaarde nodig.
Bij alleen een WA dekking zijn deze aanvullende gegevens niet nodig.
Bovendien zijn er verzekeringsmaatschappijen die ook om de kilometerstand vragen.
Doordat kenteken met meldcode wordt doorgegeven, hebben wij geen aanvullende voertuiggegevens meer nodig. Dus merk, type, gewicht, brandstof en bouwjaar zijn dan al bekend.

Bent U de verkoper van het verzekerde object, dan ontvangt U op het postkantoor een vrijwaringsbewijs. Dit originele bewijs kunt U kopiëren en opsturen of langsbrengen. U kunt dit ook mailen of faxen. Maar nooit het originele vrijwaringsbewijs opsturen. Dit geldt ook voor een caravan met een apart kenteken.


Wat gaat U doen met de verzekering?

U hebt 2 mogelijkheden. Helemaal beëindigen (royeren) of tijdelijk beëindigen (opschorten).
Als U de polis royeert dan ontvangt U een verklaring waar de aantal schadevrije jaren op staan. Deze royementsverklaring is slechts één jaar geldig. Koopt U na dat jaar weer een ander voertuig, dan moet U weer met nul schadevrije jaren beginnen! Beslist U om de verzekeringsdekking op te schorten, dan blijft uw polis drie jaar actief zonder dat U hiervoor premie moet betalen. Het grote voordeel van deze optie is, dat U de opgebouwde schadevrije jaren behoudt!

Mutaties van andere verzekeringen

Bij andere mutaties, zoals o.a. de aanschaf van meer inboedel, gezinswijziging, verhuizing of verbouwing, gelieve ons tijdens de openingstijden te bellen. Wij kunnen U dan een goed advies geven over deze wijziging(en).

<<< terug