Holtus AssurantiŽn & Financieel Advies BV

Default

Pensioenen

Kan ik later genieten van een goed pensioen?

Om een volwaardig pensioen op te bouwen dient men in Nederland gemiddeld 35 tot 40 jaar deel te nemen aan een pensioenregeling. Echter zelfs al heeft u gedurende deze periode deelgenomen aan de pensioenregeling van uw werkgever dan nog is het de vraag of dat u voldoende pensioen heeft opgebouwd om daadwerkelijk op uw eigen wijze te kunnen "genieten". Om U een beetje op weg te helpen, kunt U via de link uitleg krijgen om wat meer duidelijkheid te scheppen.

Ingrijpen door de overheid

Invloeden van buitenaf zoals kostenreductie bij de werkgevers, welke leidde tot versoberde pensioenregelingen, maar ook een terugtredende overheid welke u graag ziet werken tot na uw 65e levensjaar zorgen ervoor dat uw pensioen méér en méér uw eigen verantwoordelijkheid is.

Wijzigingen in persoonlijk verband

En U staat er wellicht niet bij stil, maar ook wijzigingen in uw persoonlijke leven als een echtscheiding, veranderen van werkgever of een langdurig verblijf in het buitenland hebben hun impact op uw pensioenopbouw.

Wilt U financiële teleurstellingen voorkomen?

Eén gesprek met onze adviseur geeft u inzicht in uw pensioenvooruitzichten. Voldoen deze aan uw verwachtingen dan geeft dat U een gerust gevoel! Maar, belangrijker nog, voldoen deze niet aan uw verwachtingen dan kunt u nú nog bijsturen.